Om oss

SV_apple_logo_liten

Vi som driver Must taste – Äppelmusteriet i Huskvarna är Rasmus Linderfalk och Adam Johansson, två kollegor som var och en på sitt håll drömde om att starta ett eget musteri. Tillsammans utvecklade vi under hösten och vintern 2018 idén om ett lokalt stadsnära musteri i Jönköpingsområdet. Efter mycket planerande så har det nu blivit verklighet i Huskvarna!

Vårt ledord är enkelhet – det ska inte vara krångligare att göra must av sina äpplen än att köra dem till sortergården eller låta robotgräsklipparen hacka i sig dem. Därför försöker vi att ha flexibla öppettider som är anpassade till era behov och därför utvecklar vi tjänster så som upphämtning av äpplen och avlämning av färdig must vid din dörr!

Vi vill ge vårt bidrag till ett hållbart samhälle genom att använda och förädla fantastiska råvaror som i många fall annars slängs. Vi älskar smaken av äpplen och uppskattar det faktum att musten blir lite olika varje gång beroende på sort, mognadsgrad och blandning. Nästa gång du äter frukost behöver du inte dricka importerad apelsinjuice – du kan dricka frukten från din egen trädgård. Nästa gång du går på middag behöver du inte ta med en flaska vin – du kan ta med en lokalproducerad must på din egen frukt.

Vi påbörjade vår resa med eget företagande och äppelmustning under 2019 – en resa som vi är så tacksamma över att vi påbörjat och som fyller oss med glädje och engagemang. Under 2020 vidareutvecklade vi vår verksamhet och startade bl.a. ett nytt samarbete med ICA Kvantum i Huskvarna som innebär att vi gör must och andra drycker på svinn från ICA-butiken – en utveckling helt i den hållbara riktningen som vi vill gå! Nu satsar vi vidare 2021! Vi ser fram emot de månader varje höst då vi får göra must på din frukt!

Rasmus Linderfalk på Must taste - Äppelmusteriet i Huskvarna   Adam Johansson på Must taste - Äppelmusteriet i Huskvarna