Svinngott samarbete med ICA Kvantum i Huskvarna

Vi är mycket stolta över vårt samarbete med ICA Kvantum i Huskvarna, vår närmaste ICA-butik! Det här härliga samarbetet består i att vi tar tillvara ICA Kvantums svinn av frukt och grönt som av olika anledningar inte går att sälja i butiken, men som ändå kan förädlas vidare till drycker och annat. Du hittar de här unika produkterna, tillverkade på ICA:s svinn, på ICA Kvantums hyllor.

För vår del har arbetet med att ta tillvara och bidra till att hushålla med de resurser vi har varit en av de absolut viktigaste anledningarna till att vi över huvud taget valde att starta musteriet, så att vi har ett pågående arbete tillsammans med ICA känns helt fantastiskt! Vi blev så glada när ICA Kvantums VD Peter Silfverhjelm kontaktade oss för att diskutera detta och över butikens arbete med hållbarhetsfrågor som minskat matsvinn. Livsmedelsbutiker som jobbar aktivt med de frågorna gör stor skillnad!

För oss innebär det rent konkret också en möjlighet att året runt kunna arbeta med vårt företag som vi brinner för att utveckla vidare. En gång i veckan hämtar vi den frukt som sorterats undan. Vi sköljer frukten, trimmar bort skavanker och fläckar och gör must, citrusjuicer och ingefärashots på den. Innan jul blev det faktiskt även svinnglögg! Frukten krossas, pressas och varmtappas på flaska och dryckerna har generellt en hållbarhet på ett år i oöppnad förpackning. Eftersom frukten som vi tar emot varierar från vecka till vecka så varierar innehåll och smak beroende på vad vi får in. Det känns fint att vi får vara med och ge de här frukterna nytt liv så de inte odlats i onödan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s